Vi är proffs på stubbfräsning

Snabb & effektiv borttagning av stubbar

Professionell stubbfräsning i Mellansverige

Har du stubbe på tomten som du vill ta bort?
Låt då oss ta bort dina stubbar snabbt, effektivt, skonsamt och till lägre kostnad än du kanske tror med vår effektiva stubbfräs!
Ring oss för för snabb offert.

Proffs på stubbfräsning

Har du en stubbe för mycket som du vill ta bort?
Låt då oss ta bort dina stubbar snabbt, effektivt, skonsamt och till lägre kostnad än du kanske tror med vår effektiva stubbfräs!
Med vår kraftiga stubbfräs förvandlar vi stubben till flis!

Vi arbetar mest i villaträdgårdar, men naturligtvis även åt anläggningsföretag, fastighetsbolag, kommuner, kyrkogårdsförvaltningar etc.

Allt från enstaka småstubbar till större åtaganden!

Vårt arbetsområde sträcker sig över stora delar av Mellansverige med fokus på Uppsala-, Gävleborgs- och Dalarnas län. Vi åker ofta mellan Uppsala och Rättvik med vår stubbfräs och passerar då ofta via Gävle, Sandviken, Hofors och Falun. Därför kan vi enkelt täcka av ett stort geografiskt område utan att det för den delen bli dyrare för dig som kund att få dina stubbar frästa.

För vår egen och våra kunders trygghet har vi naturligtvis gällande ansvarsförsäkring och F-skattsedel.

Så mäter du stubben på rätt sätt

När du skall mäta din stubbe så är det viktigt att det görs i marknivå. Ofta har stubben kraftiga rotben och rötter som går ner under marken.

Se bild som visar hur du skall mäta  din stubbe.

Vi lämnar alltid kostnadsförslag innan på börjat arbete!

RING OSS FÖR BÄSTA PRIS!

Bra att veta inför stubbfräsning

Vi har en liten smidig stubbfräs och behöver endast 90 cm för att komma in i er trädgård.
När vi fräser bort stubbarna så blir stubben till flis. Fliset kan du använda i din trädgård eller så låter du fliset ligga kvar i gropen som blir efter att vi fräst bort stubben eller stubbarna.

Kontakta oss för stubbfräsning

Kontakta oss på ML Service när det gäller fräsning av stubbar runt om i Mellansverige. Vi har lång erfarenhet och hjälper dig snabbt och effektivt att få bort oönskade stubbar.

Vi arbetar mest i villaträdgårdar åt privatpersoner, men naturligtvis även åt anläggningsföretag, fastighetsbolag, kommuner, kyrkogårdsförvaltningar, golvbanor etc.

Ring oss för snabb kontakt och offert.

FAQ om stubbfräsning

Vad kostar stubbfräsning?

Priset för stubbfräsning påverkasav flera faktorer, bla:

  • Stubbens diameter. En större diameter medför att priset blir högre.
  • Stubbens ålder. Äldre stubbar är lättare att fräsa bort, och i förlängningen även billigare att fräsa bort.
  • Den underliggande marken. Marken är en risk inom stubbfräsning, så exempelvis stenig mark medför ett mer komplext arbete och således ett högre pris.
  • Om hela stubben ska fräsas bort. Det tar i princip alltid mer tid när vi blivit ombedda att ta bort hela stubben.

Hur många stubbar som ska tas bort. Det ger i regel ett billigare pris per borttagen stubbe när du anlitar oss för att ta bort flera stubbar vid samma tillfälle.

Man kan ha som tumregel att stubbfräsning kostar från 1500:- innan RUT avdraget.

Mät dina stubbar, räkna dem och ring oss så får du en prisuppskattning.

Hur mäter man en stubbe?

Svar: När du skall mäta en stubbe som du vill fräsa bort så skall du mäta stubbens och rötternas diameter i marknivå. Du skall INTE mäta själva stubben vid kapsnittet där man sägat av trädet. I avsnittet ”Så mäter du en stubbe” en bit upp kan du se en bild som förklarar hur du skall mäta din stubbe.

Hur stor får stubbens diameter vara?
Stubbens diameter är inte av någon större betydelse då vi tar bort alla oönskade stubbar, oavsett vad stubbens diameter ligger på.
Kan jag ta bort stubbarna på egen hand?
Du kan ta bort stubbarna på egen hand, men det är ofta inte någon bra idé att göra det. När du anlitar ett företag som erbjuder stubbfräsning får du ett optimalt genomfört arbete, samtidigt som du slipper hyra själva stubbfräsen.

Det är vanligt att personer som hyr sin stubbfräs riskerar att skada marken, inte minst då många hyr allt för effektfattiga stubbfräsare i ett försök att spara pengar. Att anlita en professionell stubbfräsare är alltid det bästa alternativet.

Hur snabbt kan ni komma och fräsa bort stubbarna?

Arbetet, eller borttagningen av stubben (eller stubbarna) kan påbörjas efter att vi kommit överens om ett pris samt efter att vi fått en arbetsbeskrivning. Det är alltså viktigt att du bokar en tid, så du är välkommen att kontakta oss för ett vidare samtal samt en kostnadsfri offert. Vid förfrågningar via kontaktformuläret svarar vi i de flesta fall svarar senast nästkommande arbetsdag.

Är det miljövänligt att beställa professionell hjälp med stubbfräsning?
Ja, det är miljövänligt, i synnerhet om du beställer hjälp med att ta bort många stubbar vid samma tillfälle.
Hur lång tid tar det för en stubbe att ruttna bort av sig själv?

Svar: Det tar väldigt många år för en stubba att ruttna bort. Vill du bli kvitt stubben eller stubbarna snabbt så rekommenderar vi att ni anlitar en professionell stubbfräsare som snabbt och smidigt fräser stubbarna till flis.

Hur djupt fräser man när man fräser bort en stubbe?

Svar: Normalt sett fräsar man ner stubbarna till 1-3 dm under marknivå. Detta beror lite granna på markens beskaffenhet.